Aantal personen: 4
800 gr kipfilet
5 geperste tenen knoflook
2 theelepels versgeraspte gember
1 eetlepel kerrie
2 cm santen
3 theelepels rietsuiker
45 gr geschaafde amandelen
1 eetlepel rozijnen
3 theelepels zout
peper
1 theelepel garam masala
10 kleine of 5 grote hele kardemompeulen
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel ketjap manis
zonnebloemolie
sesamolie
Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in een wok, voeg de knoflook en
de gember toe en laat dit even garen.
Doe de santen erbij en laat die met wat heet water smelten.
Doe er de rest van de ingrediënten bij (behalve de kip) en laat even
smoren.
Voeg dan de kip toe en laat die op laag vuur gaar worden.
Proef af en toe of de kip de juiste smaak heeft.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |